Spenatsoppa

Fryst hackad spenat
En halv gul lök
4 dl grönsaksbuljong
1 msk vetemjöl + 1 dl vatten (redning, med andra ord)
0,5 msk smör (flytande margarin/smör och rapsolja)
2 ägg

Koka äggen (lägg äggen i kastrullen, häll över vatten så att det täcker äggen, koka upp. När vattnet kokar, sänk värmen så att det bara småsjuder lite och låt sjuda i åtta minuter). Hacka löken och fräs den i smöret tillsammans med spenaten. Häll på grönsaksbuljongen (d.v.s. 4 vatten som du kokat upp i vattenkokaren och släng sen i en buljongtärning... i kastrullen, alltså, inte i vattenkokaren). Låt koka upp och vispa ihop redningen. Häll i den, låt koka en aning, samtidigt som du saltar och pepprar. Med svartpeppar, alltså. Allt annat är befängda dumheter. Klarrrt! Skala äggen, skiva, och ha i soppan. Spenatsoppa utan kokt ägg är bara sorgligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0